Передплата 2024 «Добра кухня»

"Державний бюджет на 2020 рік передбачає зменшення фінансування Інституту книги та Малої академії наук", - Княжицький

  • 20.09.2019, 13:58
  • 799

Народний депутат від фракції "Європейська солідарність" Микола Княжицький закликав уряд не зменшувати фінансування Інституту книги та Малої академії наук України

Про це він заявив з трибуни парламенту під час презентації проекту Держаного бюджету на 2020 рік.

«Коли я відкриваю цей бюджет і бачу, що на Малу академію наук зменшене фінансування на 27 млн грн, я не розумію чому, це не такі вже великі гроші. Ці Малі академії наук є по всій Україні, вони фінансуються місцевими бюджетами, але з центрального бюджету діти можуть їхати на олімпіади, конференції за кордон, отримувати спеціальне навчання, все це зменшено і викреслено з бюджету», — сказав Княжицький.

Він зауважив, що також було зменшено на 30 мільйонів гривень фінансування на український Інститут книги.

«Натомість 26 мільярдів виділяється на Раду національної безпеки і оборони. Головою РНБО є президент України, тобто ці кошти поступають в його персональне і особисте розпорядження… Якщо уряд хоче зменшити ці невеликі видатки на культуру та освіту, на Малу академію наук та Інститут книги, то я б хотів звернутися до президента України. Пане президенте, я розумію, що Ви думаєте, що за вас голосували ті, хто дивиться телевізор, але серед них було багато і тих, хто читає книжки і бажає, щоб їхні діти мали нормальну освіту», — заявив Княжицький.

Схожі новини