Передплата 2024 ВЗ

Замість двох дитячих лікарень у Львові буде одна?

  • 19.09.2019, 15:28
  • 805

Йдеться про об’єднання двох дитячих лікарень: Львівської обласної дитячої клінічної лікарні «Охматдит» і Західноукраїнського спеціалізованого дитячого медичного центру.

Днями відбулося засідання постійної комісії з питань охорони здоров’я, материнства та соціального захисту, під час якого депутати детально вивчили та погодили проект рішення обласної ради «Про удосконалення надання медичної допомоги дитячому населенню у Львівській області».

Цей крок обумовлений зміною принципів фінансування медичної галузі, а також (відповідно до рекомендацій Національної служби здоров’я України) необхідністю концентрувати медичну допомогу: щоб кошти не розпорошувалися, а йшли на розвиток установ.

«Ми вже обговорили з колегами з „Охматдиту“ і Західноукраїнського медичного центру цей надзвичайно важливий і амбітний проект. Наша мета — концентрація досвіду і ресурсів для досягнення найвищої якості медичної допомоги дітям. Під час об’єднання жодних скорочень медперсоналу не буде», — пояснила директорка департаменту охорони здоров’я Львівської ОДА Ірина Микичак.

Додамо, що за пропозицією комісії проведуть громадські слухання з широким обговоренням питання об’єднання цих двох медзакладів.

Довідково:

Національна служба здоров'я України (НСЗУ) є центральним органом виконавчої влади, який реалізує державну політику у сфері державних фінансових гарантій медичного обслуговування населення. Діяльність НСЗУ спрямовується і координується Кабінетом Міністрів України через Міністра охорони здоров'я.

Схожі новини