Передплата 2024 ВЗ

"Мінера" мосту у Києві затримали. Він вимагав... зустрічі з дівчиною (оновлено)

Правоохоронці затримали чоловіка, який погрожував підірвати міст Метро у Києві.

Про це повідомив глава МВС Арсен Аваков, — пише «Українська правда».

«Його затримали», — підтвердив міністр.

За даними УП, погрожував підірвати міст 42-річний уродженець кримського смт Форос колишній військовий Олексій Белько.

Напередодні затримання мер столиці Віталій Кличко заявив, що колишній військовий Олексій Белько, який погрожує підірвати міст Метро, перебуває у стані алкогольного чи наркотичного сп’яніння. Кличко сказав, що вимоги Белька незрозумілі.

Фото: Українська правда"
Фото: Українська правда"

Водночас Telegram-канал «VESTI» повідомляє, що чоловік, що загрожував підірвати міст, вимагає «припинити капітуляцію на Донбасі». Як повідомляють ЗМІ, 42-річний Олексій Миколайович Белько є уродженцем Фороса і військовослужбовцем ЗСУ. Він сержант-контрактник і є начальником радіостанції польового вузла зв'язку військової частини А3628 в Броварах.

Пізніше, стало відомо, що чоловік під час перемовин з правоохоронцями вимагав зустрічі зі своєю дівчиною. Про це сказав: голова поліції Києва Андрій Крищенко на брифінгу за підсумками затримання злочинця.

«Було встановлено його телефон. Ми з ним зв'язалися, особисто я і наш психолог… На контакти він не йшов, вимагав переговорити зі своєю дівчиною, але ніяких розумних вимог, ніяких зв'язних думок від нього не було», — заявив Крищенко.

Він додав, що при затриманому не знайшли вибухівки. Наразі вибухотехніки проводять огляд автомобіля затриманої особи та оглядають місце події.

Перед затриманням чоловік викинув карабін, з якого він пострілом пошкодив поліцейський дрон, що впав у Дніпро.

При затриманні він опору не чинив, візуально був тверезий. Правоохоронці при затриманні вогонь не відкривали.

Нагадаємо, увечері озброєний чоловік зупинив авто на мосту Метро і погрожував його підірвати. Правоохоронці розгорнули спецоперацію, перекрили під’їзди до моста. Рух метрополітену від станції «Хрещатик» до «Лісової» паралізований.

Схожі новини