Передплата 2024 «Добра кухня»

У Регламентному комітеті Ради відреагували на кнопкодавство «Слуг народу»

  • 18.09.2019, 18:57
  • 628

Комітет Верховної Ради з питань Регламенту, депутатської етики та організації роботи парламенту рекомендував ВР взяти до відома факти неособистого голосування депутатами Оленою Копанчук і Сергієм Литвиненком (фракція "Слуга народу").

Відповідне рішення члени комітету ухвалили на засіданні 18 вересня, повідомляє Укрінформ.

«Пропонується взяти до відома доручення першого заступника Голови Верховної Ради Руслана Стефанчука та звернення співголови депутатської фракції політичної партії „Європейська солідарність“ Артура Герасимова стосовно неособистого голосування окремими народними депутатами (Оленою Копанчук і Сергієм Литвиненком із фракції „Слуга народу“, — ред.) і звернутися до народного депутата (Олександра) Ковальова з пропозицією надати пояснення щодо підтвердження або спростування інформації щодо неособистого голосування ним і повторно запросити його на засідання комітету для розгляду порушеного питання», — зазначив голова Регламентного комітету Сергій Кальченко.

Також під час обговорення члени комітету уточнили рішення щодо депутатів Копанчук і Литвиненка.

«Пропонується змінити другий пункт проєкту рішення і формулювання «звернути увагу на необхідність дотримання…» замінити на «попередити про необхідність дотримання норм Конституції», — додав голова комітету.

Нагадаємо, першим кнопкодавом виявився депутат від «Слуги народу», мажоритарник з округу № 156 на Рівненщині Сергій Литвиненко. Факт мав місце 3 вересня о 17:52, під час голосування за включення до порядку денного сесії законопроєкту про внесення змін до статей 85 та 101 Конституції (щодо уповноважених ВР) та його направлення до Конституційного суду (постанова № 1016/П).

10 вересня Рух «Чесно» зафіксував факт кнопкодавства з боку мажоритарника-самовисуванця з Донеччини Олександра Ковальова. Сталося це на ранковому засіданні ВР під час голосування за президентський законопроєкт про імпічмент.

Пізніше Рух «Чесно» заявив про третій факт неперсонального голосування з боку Олени Копанчук — депутата від «Слуги народу», обраної у мажоритарному окрузі № 189 на Хмельниччині. Факт її неперсонального голосування зафіксовано 11 вересня о 13:32 — за законопроєкт про внесення змін до закону «Про будівельні норми» щодо вдосконалення нормування у будівництві" за основу.

Копанчук і Литвиненко вже заявили про готовність переказати свою зарплату за місяць на рахунки благодійних фондів.

Схожі новини