Передплата 2024 ВЗ

Львів’янка й екснардепка від «Самопомочі» претендує на посаду заступника міністра культури, молоді і спорту

  • 18.09.2019, 15:33
  • 1 246

Народна депутатка Верховної Ради 8-го скликання Ірина Подоляк претендує на посаду заступниці міністра культури, молоді і спорту.

Про це свідчить подана нею декларація, передає lb.ua.

Кандидатуру Подоляк подадуть на розгляд Кабміну. У новому міністерстві вона буде займатися питаннями культурної політики.

Подоляк — колишня народна депутатка і заступниця голови парламентського комітету з питань культури і духовності Ради 8-го скликання, раніше очолювала департамент культури Львівської міськради. Ініціаторка закону про державну мову і змін до закону про культуру в частині про конкурсні призначення директорів закладів культури.

Першим заступником міністра повинен стати Анатолій Максимчук, колишній юридичний директор компанії StarLightMedia, яку очолював Бородянський. Його декларацію теж подано.

Максимчук звільнився з компанії на початку вересня цього року. Був ідеологом Закону «Про державну підтримку кінематографії», згідно з яким на фінансування з бюджету можуть претендувати не тільки фільми, а й серіали.

Нагадаємо, Володимир Бородянський очолив об'єднане на базі Мінінформполітики Міністерство культури, молоді і спорту. Перед призначенням він зібрав Офіс гуманітарної стратегії, в якому експерти працюють над створенням стратегій у кожному напрямку — від кіно, музики і книговидання до релігії і інформаційної політики.

Схожі новини