Передплата 2024 «Добрий господар»

Ексголовному архітектору Львова закидають бізнес у Росії

Екс-начальник управління архітектури та урбаністики Львівської міської ради Юліан Чаплінський, який переходить на роботу в профільне міністерство, опинився в епіцентрі скандалу.

У групі соцмережі Facebook «Скандальні забудови Львова» оприлюднено інформацію про те, що Чаплінський має бізнес у Росії — фірму «Авеста-Юр» у Краснодарі.

Компанія з понад десятирічним стажем займається продажем автотранспортних засобів, а ще — зведенням житла. Згідно з оприлюдненими документами, станом на вересень 2019 року російська фірма Чаплінського перебуває на стадії ліквідації.

Чаплінський не відхрещується від свого бізнесу в Росії, але пояснює, що з 2014 року, коли було анексовано Крим та окуповано частину Донбасу, вирішив згорнути усі свої проекти у РФ.

2008 року Чаплінський придбав у Росії фірму, за його словами, за 400 доларів. Запевняє, це мало бути тимчасовим проектом, саме так начебто й було. «Під час Революції Гідності наші ділові стосунки з російськими партнерами зійшли нанівець, — наголосив Чаплінський. — Я згорнув свою діяльність у Росії».