Передплата 2024 «Добра кухня»

У НБУ підпал будинку Гонтаревої назвали "терором проти реформаторів"

  • 17.09.2019, 16:57
  • 474

Правління Національного банку назвало атаки проти екс-голови центробанку Валерії Гонтаревої "терором", мета якого - залякати реформаторів

Про це йдеться у заяві правління НБУ, передає Економічна правда

«Ми, Правління Національного банку, публічно заявляємо про неприпустимість цілеспрямованих, системних атак на ексголову центробанку Валерію Гонтареву та в її особі — на усіх реформаторів, які працювали і працюють на благо України. Це вже не низка інцидентів, це — ТЕРОР. Його мета — залякати реформаторів, минулих і теперішніх, паралізувати нашу діяльність, змусити нас мовчати», — йдеться у заяві.

У Нацбанку підкреслюють, що не будуть мовчати та вважають атаки «прямою і неприхованою загрозою демократії та реформам». У заяві також називають атаки «загрозою кожному громадянину, його конституційним правам і свободам» та «повною руйнацією моральних цінностей демократичного суспільства на користь терору».

У НБУ вимагають проведення проведення неупередженого прискореного розслідування цієї серії атак, а також правопорушень власників та акціонерів неплатоспроможних банків, інформацію про які Нацбанк раніше передав до правоохоронних органів.

Схожі новини