Передплата 2024 «Добра кухня»

Охоронці Медведчука захопили територію на Трухановому острові, - ЗМІ

  • 17.09.2019, 15:17
  • 728

Соратники народного депутата від фракції "Опозиційна платформа – За життя" Віктора Медведчука, власники приватного охоронного агентства "Шторм", захопили територію на Трухановому острові у Києві, перекривши доступ до Дніпра

Про це повідомляє Українська правда з посиланням на розслідування Bihus.info.

Загалом «Шторм» зайняв понад 11 тисяч квадратних метрів території Труханового острова. Ділянка огороджена високим парканом, який і закриває доступ до берега.

І це не єдине порушення законодавства, йдеться у розслідуванні, Труханів острів — рекреаційна зона. Тут заборонено зведення приватних споруд.

Але на зайнятій ділянці знаходяться двоповерхова житлова споруда, спортмайданчик і брезентовий намет, на кшталт військового. На території постійно перебуває з десяток охоронців.

Фірма «Шторм» належить соратникам Віктора Медведчука по його політичному руху «Український вибір» — Івану Бойченко і Віктору Чорному. Останній також став однопартійцем Медведчука і цього року разом з ним став депутатом Верховної Ради.

«Шторм» протягом останніх років займається охороною Віктора Медведчука, його дружини Оксани Марченко і цілого ряду їхніх об’єктів нерухомості по всій країні.

Інформації про будь-якого іншого клієнта цієї компанії журналістам знайти не вдалося.

За словами самого Чорного, «Шторм» просто охороняє на Трухановому острові «якийсь об’єкт»:

«Там є договір з власниками цього об'єкта, ми просто охороняємо. А тренувальна база — там немає тренувальної бази, тому що тренувальна база — це коли постійно тренування відбуваються, а там не відбуваються постійно», — заявив він.

Чорний відмовився відповісти на питання, що саме там охороняють його співробітники.

У Київській міській державній адміністрації повідомили, що ділянка обліковується за районною громадською організацією «Клуб Козак».

Ще у 2014-ому ця організація намагалась через суд довести право власності на старі радянські споруди спортивно-оздоровчого комплексу, але суд у такому проханні відмовив, бо громадська організація не змогла довести, що добросовісно заволоділа цим майном.

Як з’ясували журналісти ця ж громадська організація допомогла Віктору Медведчуку на початку 2000-х отримати близько 10 гектарів заповідної зони на березі Дніпра.

Громадська організація «Клуб Козак» попрохала гектари національного парку Білоозерський в Переяславі-Хмельницькому під свою статутну діяльність, в результаті десятки тисяч квадратів природоохоронного значення опинились у користуванні ТОВ «Терра-Інвест», яка належить Віктору Медведчуку.

Потім фірма перепродала землю компанії біглого ексміністра доходів і зборів Олександра Клименка «Голдвейн». Згодом там з'явилося угіддя «Хантер Хаус» з готелем, вертолітним майданчиком, власною церквою і приватним зоопарком. Саме там після втечі ексміністра знайшли ведмедів, і двох рідкісних амурських тигрів.

Керує районною громадською організацією «Клуб Козак» Ян Марченко. У минулому він — помічник народного депутата Тараса Козака, однопартійця і бізнес партнера Віктора Медведчука.

Сам Марченко був співвласником щонайменше 4 аграрних компаній, часткою яких у 2017-ому році стала володіти дружина Віктора Медведчука — Оксана.

Окрім того, згідно з фінансовими звітами партій, саме ця людина пожертвувала політсилі «За життя» більше півтора мільйонів гривень. Але за словами, Віктора Медведчука, ані громадської організації, ані її керівника він так і не пригадав.

Схожі новини