Передплата 2024 ВЗ

"Неприпустимий прояв кримінального тиску", - Аваков про підпал будинку Гонтаревої

  • 17.09.2019, 10:35
  • 582

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков пообіцяв, що поліція розслідує підпал будинку колишньої голови Національного банку Валерії Гонтаревої під Києвом

Про це повідомляє Українська правда з посиланням на Twitter Авакова та сайт поліції Київської області

«Нічний підпал будинку Гонтаревої — неприпустимий прояв кримінального тиску. Той, хто замовив і виконав це у момент прибуття місії МВФ в Україну, — не просто підпалювач, він — ворог, який шкодить своїй державі.

Поліція розслідує цю справу і докладе всіх зусиль для пошуку злочинця". — написав голова МВС

У поліції розповіли, що охоронець будинку, який належить родині Валерії Гонтарєвої, вночі почув сторонній шум — а коли вийшов на подвір’я, побачив загоряння покрівлі будинку.

Під час перегляду записів з камер відеоспостереження виявлено, що близько 03:00 невідома особа, яка нині підозрюється у вчинені підпалу, перелазила через паркан домоволодіння.

З травня будинок використовувався як дачний, до вересня цього року територія домоволодіння перебувала під охороною 6 працівників. На момент виникнення пожежі на місці знаходився лише один охоронець.

Поліція з’ясовує усі обставини загоряння та вживаються заходи з пошуку й встановлення особи, яка вчинила знищення майна.

Відкрито кримінальне провадження за ч.2 ст. 194 Кримінального кодексу України (умисне знищення або пошкодження майна).

За даними джерел УП, будинок площею 316 кв м належить Олегу Борисовичу Гонтарєву — чоловіку екс-голови Нацбанку.

Імовірно, в будинок кинули петарду.

Схожі новини