Передплата 2024 ВЗ

"Це є велика пастка для України", - Геращенко пояснила суть "формули Штаймаєра"

  • 16.09.2019, 13:41
  • 808

Єдиним документом, який ухвалений Радою безпеки ООН, і на якому весь час наполягала команда п'ятого президента України Петра Порошенка, є Мінські угоди, в яких ключовим є безпековий блок

Про це під час брифінгу заявила співголова фракції «Європейська солідарність», народний депутат Ірина Геращенко. Трансляцію вів «Прямий».

«Єдиним документом, на якому є резолюція Радбезу ООН є Мінські угоди, у яких ключовим є безпековий блок, який означає розведення й виведення всіх іноземних військ, сталий режим тиші та контроль над українсько-російським кордоном», — сказала вона.

Геращенко додала, що небезпека «формули Штайнмаєра» в тому, що політичний блок стоїть попереду безпекового. Іншими словами, гуманітарним блоком підміняється безпековий.

«Це є велика пастка для України» — наголосила Геращенко.

Зокрема депутат підкреслила, що один тиждень без стрілянини на Донбасі не означає настання сталого режиму тиші.

«Абсолютно очевидно, що вибори на Донбасі не можна проводити без демілітаризації та деокупації цих територій», — підкреслила Геращенко.

Вона також наголосила на важливості того, щоб вибори на Донбасі відбувались згідно з українськими законами, за участю українських партій, ЗМІ, а також зі спостереженням місій ОБСЄ, ПАРЄ та інших міжнародних організацій.

Зокрема Геращенко зауважила, що позиція «Європейської солідарності» полягає в тому, що ключовим для миру на Донбасі є Мінські угоди, зокрема безпековий блок, сталий режим тиші, демілітаризація окупованих територій, а також контроль України над російсько-українським кордоном.

Також політик наголосила, що звільнення заручників є надзвичайним успіхом, однак в жодному випадку не можна гуманітарний блок Мінських домовленостей підміняти безпековим.

Схожі новини