Передплата 2024 «Добра кухня»

Вчені довели, що вживання чаю може покращити роботу мозку

  • 14.09.2019, 20:33
  • 888

Вчені з Національного університету Сінгапуру розповіли про користь чаю для здоров'я мозку.

Згідно з даними їхнього дослідження, чаювання хоча б чотири рази на тиждень здатні поліпшити ефективність мозкових зв'язків, повідомляє ZN.UA.

У ході дослідження вчені розділили добровольців на дві групи: ті, хто пив чай часто або досить часто і ті, хто не вживав його зовсім або пив рідко. До тиз, хто віддає перевагу чаю відносили тих, хто вживав зелений чай улун або чорний чай не рідше, ніж чотири рази на тиждень протягом останніх 25 років. Вся вибірка складалася з 36 літніх людей у віці від 60 років. Крім даних про їхнього здоров'я, спосіб життя і психологічне благополуччя, всі вони пройшли нейропсихологічні тести, а мозок кожного добровольця був просканований за допомогою магнітно-резонансної томографії.

Вчені звірили дані тестів, які показували когнітивні здібності учасників і результати візуалізації, а потім порівняли результати груп, на які їх ділили в залежності від любові чи нелюбові до чаю.

Виявилося, що у любителів чаю були області мозку з більш ефективним взаємозв'язком. Вживання чаю виявилося пов'язано з більш ефективною структурною організацією, але не на глобальну функціональну організацію. За словами дослідників, зв'язок регулярного чаювання і зменшення міжпівкульної асиметрії — свідоцтво користі цієї звички для мозку.

Схожі новини