Передплата 2024 «Добра кухня»

Двом замам голови облради висловили недовіру. На черзі — звільнення?

Журналіст “ВЗ” дізналася, кого у кулуарах “сватають” на посади нових заступників.

Старт нового політичного сезону на Львівщині позначено гучними кадровими скандалами у стінах Львівської обласної ради. На сесії обласні обранці висловили недовіру одразу двом заступникам голови Львівської облради — Володимиру Гірняку та Андрію Білоусу. Причиною цього стала незадовільна, на думку обранців, робота топових чиновників облради. Щоправда, недовіру Гірняку висловлювали за його відсутності (пан Володимир перебуває на лікарняному. — Авт.). Гірняк не мав змоги прозвітувати перед депутатами, але члени президії вирішили вирішити заслухати питання і без нього…

Які «мінуси» побачили депутати у роботі двох заступників? Кажуть, провалено моніторинг господарської діяльності комунальних установ. Не виправдали себе і конкурси на заміщення вакантних посад керівників комунальних закладів. Дехто з колег згадав Гірняку його балотування у нардепи, мовляв, не пішов на період агітації у відпустку.

У кулуарах Львівської обласної ради голова облради Олександр Ганущин закликав своїх заступників написати заяви на звільнення. Начальник юридичного відділу Львівської облради Андрій Мельник пояснив у коментарі для «ВЗ», що обоє чиновників і надалі можуть працювати на посадах, проте не забувати, що висловлення недовіри — це юридична перепустка до звільнення. На одній з сесій депутати можуть 1/3 голосів (28 — «за») відправити їх у відставку. Щоправда, для звільнення є процедура — спершу проект рішення має пройти «одобрямс» у профільних депутатських комісіях. Після цього заступників голови будуть звільняти шляхом таємного голосування депутатів.

Як стало відомо «ВЗ» з конфіденційних джерел в облраді, у кулуарах уже активно обговорюють нові кандидатури на крісла двох заступників. Серед варіантів — депутат від фракції «Батьківщина» Юрій Гудима та депутат-«рухівець» Богдан Гагалюк.

«Не збираюся писати заяву на звільнення, — сказав для „ВЗ“ Андрій Білоус. — Більшість депутатів не мали зауважень до моєї роботи, а лише до того, що мої політичні погляди іноді не збігаються з позицією голови облради. Вважаю, суть органу місцевого самоврядування — кожен має свою політичну позицію, але водночас шукати корисні рішення для області».

До розмови приєднався Володимир Гірняк, який вважає голосування на сесії за його недовіру — суто політичним рішенням. Каже, на той час був у Києві, де проходив медичні процедури. Ніхто з облради його не повідомив про звіт, аж раптом у порядку денному виникає це питання. Гірняк готовий прозвітувати перед депутатами і запитати, що саме їх не влаштовує. Адже раніше ніхто конкретно не висловлював претензій до роботи.

Схожі новини