Передплата 2024 «Добрий господар»

Звільнені українські моряки зібрали гроші для російського політв`язня Котова, — адвокат

  • 11.09.2019, 09:58
  • 470

Українські моряки, звільнені з російського полону в межах обміну утримуваними особами, зібрали гроші для російського політв`язня Костянтина Котова, який надавав їм підтримку.

Про це повідомив адвокат Микола Полозов у Facebook, передає Громадське.

«Довгі місяці перебування моряків у полоні Котов допомагав збирати морякам передачі, приходив до них на суди, стояв у пікетах на підтримку військовополонених і політв`язнів українців і кримських татар», — написав Полозов.

Напередодні на підтримку Котова виступив Олег Сенцов.

У серпні 2019-го Котов був затриманий і звинувачений за статтею 212.1 КК РФ — «репресивною статтею, придуманою російською владою для тих, хто намагається реалізувати конституційне право на свободу зібрань. Для тих, хто у мирні способи виступає проти несправедливості влади. Зі швидкістю сталінських трійок, буквально за тиждень, Котова було засуджено до 4 років таборів. Просто за те, що не промовчав», — додав Полозов.

За його словами, після звільнення українці зібрали гроші і попросили Полозова передати їх російській правозахисниці Вікторії Івлєвій, аби вона розпорядилася ними на допомогу і підтримку Котова.

«Суму в розмірі 12 400 українських гривень та 25 850 російських рублів, я привезу в Москву і передам Вікторії. Девіз українських військових моряків — „Своїх не кидаємо!“ — у повній мірі стосується і Кості Котова», — додав Полозов.

5 вересня російського волонтера Костянтина Котова, який виходив на пікети на підтримку українських політв’язнів і відвідував їх у СІЗО, засудили до 4 років в’язниці за «багаторазове порушення правил проведення публічних заходів». Сам Котов на засіданні був у футболці із зображенням Олега Сенцова.