Передплата 2024 «Добра кухня»

Зволікання Разумкова підписати відрядження до ПАРЄ представникам «ЄС» приведе до послаблення позиції України по резолюції з дискримінації кримських татар, - Ар'єв

  • 10.09.2019, 18:13
  • 611

Україна може лишитись без представництва, під час розгляду комітетом Парламентської асамблеї Ради Європи доповіді щодо дискримінації і порушення прав кримських татар в окупованому Криму, через зволікання голови Верховної Ради Дмитра Разумкова підписати відрядження представникам "Європейської Солідарності".

Про це на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook написав народний депутат фракції «Європейська Солідарність», голова постійної делегації ВРУ восьмого скликання у ПАРЄ Володимир Ар'єв.

«Післязавтра комітет ПАРЄ з питань рівності і недискримінації розглядає проект доповіді з кримсько-татарського питання. Там буде 4 росіян-окупантів. Там, напевно, не буде 3 українців, бо голова ВР просто не підписує відрядження мені, Мустафі Джемілєву і Андрію Лопушанському. Є різні чутки з цього приводу, але є остання надія, що це просто технічне непорозуміння», — повідомив Ар’єв.

Він наголосив, що відсутність представників України призведе до того, що російська делегація буде спростовувати українську позицію, і вносити поправки до резолюції. Такі дії призведуть до нівелювання важливих аспектів доповіді і зменшення її впливу.

«Наслідок такий: ми, як ініціатори доповіді з дискримінації кримських татар, будемо позбавлені можливості представити позицію і трьох голосів на підтримку адекватного тексту резолюції. Ми не зможемо завадити російським поправкам, які можуть знищити дух резолюції», — наголосив Ар’єв.

Парламентар звернув увагу на те, що подібні дії голови Верховної Ради зашкодять країні і є перешкоджанням членам чинної делегації виконати свої зобов’язання по захисту позиції України.

«Якщо після цього попередження ситуація не зміниться, можна буде говорити про свідоме перешкоджання членам чинної делегації в ПАРЄ завершити виконання своїх обов’язків і захистити проект резолюції з питання дискримінації кримських татар», — сказав Володимир Ар’єв.

Схожі новини