Передплата 2024 ВЗ

Зеленський зробив подання на звільнення членів ЦВК, - ЗМІ

  • 10.09.2019, 17:14
  • 580

Президент Володимир Зеленський зробив подання про дострокове припинення повноважень членів Центральної виборчої комісії.

Про це повідомили у пресслужбі Верховної Ради, передає theБабель.

Подання на розпуск ЦВК вже надійшло в Раду і зареєстровано. Воно направлено до профільного Комітету з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування. Засідання комітету заплановане на завтра, 11 вересня.

Як пише ZN, формальним приводом для звільнення членів ЦВК стане ситуація у 198 окрузі Черкаської області, де Верховний суд скасував результати виборів за позовом кандидатки від «Слуги народу» Наталії Дяченко, в результаті чого самовисуванець Сергій Рудик не склав присягу народного депутата.

«Насправді Банкову не влаштовує контроль над ЦВК в руках колишнього президента Петра Порошенка та ексдепутата Олександра Грановського», — пише видання, посилаючись на джерело в Офісі президента.

Касаційний адміністративний суд у складі Верховного суду 24 серпня задовольнив позов Наталії Дяченко до ЦВК і скасував протокол комісії про результати виборів у 198 окрузіВночі: у Києві обстріляли будівлю «Мостобуду», суд скасував обрання нардепа Сергія Рудика, а в Disney показали трейлер «Мандалорця», де переміг Рудик. Суд зобов'язав ЦВК продовжити встановлення результатів у цьому окрузі, хоча 12 серпня Сергій Рудик був зареєстрований як обраний народний депутат.

Схожі новини