Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Співробітник НАЗК "зливав" секретну інформацію з декларацій чиновників, - Труба

  • 10.09.2019, 13:28
  • 572

Співробітник Національного агентства з питань запобігання корупції незаконно копіював конфіденційну інформацію з декларацій конкретних чиновників та, імовірно, передавав її третім особам.

Про це повідомив у своєму Telegram-каналі директор Державного бюро розслідувань Роман Труба, передає Укрінформ.

«Хочу розповісти історію, як співробітник НАЗК незаконно копіював конфіденційну інформацію з декларацій конкретних людей та, ймовірно, передавав її третім особам. Використовуючи службовий ключ доступу до Єдиного державного реєстру декларацій, він завантажував на окремий носій відомості, що захищені законом, — ідентифікаційні коди, серії та номери паспортів, місця проживання, дати народження, місцезнаходження об’єктів, які наводяться в декларації. Робив він це все безпідставно і, що найголовніше, — незаконно», — зазначив Труба.

За його словами, серед тих, «у чиє життя вліз співробітник НАЗК», — 11 працівників Київського теруправління ДБР. «Пройшлися» по всьому керівництву — починаючи з директора, закінчуючи начальниками слідчих відділів", — додав Труба.

Він уточнив, що до числа осіб, декларації яких зацікавили працівника НАЗК, входять керівництво Генеральної прокуратури, судді, народний депутат України, депутат місцевої ради, працівники Нацполіції.

«Завдяки оперативним діям Нацполіції допитливий працівник НАЗК вже отримав повідомлення про підозру», — повідомив директор ДБР.

Схожі новини