Передплата 2024 «Добре здоров’я»

"Не думаю, що видача Цемаха погіршить стосунки з ЄС", - помічник Зеленського

  • 09.09.2019, 11:18
  • 509

Якщо ж Цемах ще потрібен Нідерландам для розслідування, то у них, як вважає помічник Зеленського, є всі міжнародно-правові механізми, що дозволяють узгодити це питання з РФ

Помічник президента Андрій Єрмак, який очолював українську частину групи з обміну полоненими і літав за звільненими українцями до Москви, вважає, що видача колишнього бойовика «ДНР» Володимира Цемаха Росії не погіршить стосунки з ЄС.

Про це він сказав в інтерв’ю «Українській правді», передає УНІАН

Єрмак зазначив, що вся інформація, що Цемах є дуже важливим свідком, походить зі ЗМІ.

«Чи є він важливим свідком, чи не є — це доведе суд. Тоді ми будемо розуміти, чи він справді був важливим», — сказав він.

«А що стосується якихось наслідків політичних… Позиція наших партнерів, вона ж базується не лише на цій справі. Там є комплекс аргументів, на яких тримається рішення про санкції. Не думаю, що звільнення Цемаха стане причиною перегляду наших стосунків з партнерами», — заявив Єрмак.

Він також підтвердив слова президента Володимира Зеленського, що всі слідчі дії щодо Цемаха були виконані. Якщо ж Цемах ще потрібен Нідерландам для розслідування, то у них, як вважає Єрмак, є всі міжнародно-правові механізми, що дозволяють узгодити це питання з РФ

Схожі новини