Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Нацполіція викрила керівника Полтавської митниці на хабарі

  • 08.09.2019, 08:55
  • 448

Нацполіція, ДБР та військова прокуратура викрили керівника Полтавської митниці, який підозрюється в організації корупційних схем

Його затримання відбулося 7 вересня 2019 року, повідомляє Еспресо.TV з посиланням на Департамент захисту економіки Національної поліції України.

«Оперативниками Департаменту захисту економіки Нацполіції, слідчими теруправління ДБР, розташованого у місті Києві, за процесуального керівництва військової прокуратури Центрального регіону було затримано начальника Полтавської митниці під час одержання неправомірної вигоди», — йдеться у повідомленні.

Зазначається, що правоохоронці тривалий час документували протиправну діяльність посадових осіб Полтавської митниці ДФС України, які налагодили механізм власного збагачення. А саме, за певну винагороду сприяли суб’єктам господарювання розмитнювати товари за прискореною процедурою і за мінімальною ставкою.

За даними державної агенції Укрінформ, керівника Полтавської митниці Миколу Калініченка затримали у Голосіївському районі Києві одразу після того, як він отримав $ 4 тис. хабаря. Ці кошти посадовець (його називають організатором схеми) одержав за сприяння у розмитненні 10 контейнерів з китайською сантехнікою. Тобто, на кожному з них мав навар у розмірі $ 400.

Наразі проводяться невідкладні слідчі дії. Вирішується питання про затримання керівника Полтавської митниці у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України.

Процесуальний статус інших учасників схеми буде визначено під час досудового розслідування.

Відомо також, що Калініченко був люстрований, однак у 2016 році поновився на посаді через суд.

Схожі новини