Передплата 2024 «Добра кухня»

ГПУ оголосила підозру ексдепутатам Вілкулу і Колеснікову, - Луценко

  • 06.09.2019, 12:58
  • 726

Колишнім народним депутатам Олександру Вілкулу і Дмитру Колеснікову повідомлено про підозру і розпочато їх розшук.

Про це повідомив у Facebook ексгенпрокурор Юрій Луценко.

«Колишніх народних депутатів Вілкула і Колеснікова рік тому взяли під захист Регламентний комітет і ВР, не давши дозволу на притягнення до кримінальної відповідальності. І лише після втрати ними депутатського статусу, вчора їм оголошено підозри і розпочато процедуру розшуку», — написав він.

Нагадаємо, 16 жовтня 2018 року Верховна Рада не підтримала подання Генпрокуратури на зняття недоторканності зі співголови фракції «Опоблок» Олександра Вілкула та не дала дозволу на притягнення його до кримінальної відповідальності. Також В Р не підтримала подання ГПУ щодо притягнення до кримінальної відповідальності народного депутата Дмитра Колєснікова (фракція «Опозиційний блок»).

Тодішній генпрокурор Юрій Луценко назвав це «днем ганьби ВР».

8 жовтня 2018 року Комітет В Р з питань регламенту визнав законним подання Генпрокуратури про притягнення до кримінальної відповідальності народного депутата Вілкула, якого підозрюють у земельних махінаціях. Слідство зібрало докази, що Вілкул сприяв протиправній передачі в оренду ПАТ «Орджонікідзевський гірничо-збагачувальний комбінат» земельних ділянок, які були колективною власністю колгоспу. Слідство вважає, що внаслідок зловживання службовим становищем нардеп Олександр Вілкул завдав збитків держбюджету України на 15 млн грн.

Також регламентний комітет визнав законним подання ГПУ на Колєснікова. За даними слідства, Колєсніков, перебуваючи на посаді очільника Агентства держмайна, у 2014 році підписав документи, відповідно до яких були відчужені два цехи Науково-дослідного та конструкторсько-технологічного інституту трубної промисловості ім. Я. Ю. Осади. У результаті це держпідприємство втратило можливість виготовляти ракети «Смерч», «Ураган» і «Град».

Схожі новини