Передплата 2024 «Добрий господар»

"Укроборонпром" проводить службове розслідування ситуації зі зміною статуту компанії "Укрспецекспорт"

  • 06.09.2019, 11:58
  • 642

Новий генеральний директор державного концерну "Укроборонпром" Айварас Абромавичус доручив провести службове розслідування обставин зміни статуту державної компанії "Укрспецекспорт" попереднім гендиректором держконцерну Павлом Букіним.

Про це повідомляє «Інтерфакс-Україна».

«У нас була інформація про ці зміни ще до мого призначення. Як тільки ми отримали повноваження, одразу почали заходи з виправлення цих змін. Нині ситуація на підприємствах-спецекспортерах під повним контролем концерну. Я вже дав доручення провести службове розслідування щодо обставин підготовки та прийняття змін до статуту і відповідності дій посадових осіб концерну, які впровадили ці зміни, вимогам чинного законодавства», — наводить слова Абромавичуса прес-служба «Укроборонпрому.

Він зазначив, що стосовно цієї ситуації триває внутрішнє розслідування. «У разі встановлення протиправних чи незаконних дій, ми будемо звертатися в правоохоронні органи», — додав гендиректор.

У держконцерні нагадали, що 3 вересня журналісти проекту «Бігус.Інфо» оприлюднили інформацію про підписання колишнім гендиректором держконцерну Букіним наказу про зміну статуту держкомпанії «Укрспецекспорт». Згідно з оприлюдненою інформацією, зміни до статуту «Укрспецекспорту» суттєво обмежують повноваження концерну з управління підприємствами-спецекспортерами.

У повідомленні прес-служби зазначено, що Абромавичус також ініціював службове розслідування обставин появи в пресі документів, що стосуються зовнішньоекономічного контракту ДП ДГЗП «Спецтехноекспорт», які, ймовірно, можуть містити інформацію з обмеженим доступом та комерційну таємницю. Для цього в концерні створено спеціальну комісію з числа працівників департаменту безпеки, департаменту юридичної підтримки та правової експертизи.

«Інформація стосувалась одного з контрактів на постачання військової техніки, але сама суть контракту була спотворена і представлена у негативному світлі. Подібні інформаційні диверсії призводять до дискредитації концерну і його учасників, а це напряму впливає на репутацію наших спецекспортерів, які й так працюють в умовах шаленої конкуренції насамперед з компаніями країни-агресора», — зазначив гендиректор «Укроборонпрому».

Держкомпанія «Укрспецекспорт» входить до складу держконцерну «Укроборонпром».

30 серпня президент України Володимир Зеленський підписав указ про призначення Абромавичуса генеральним директором державного концерну «Укроборонпром», звільнивши іншим указом Букіна з цієї посади.

Схожі новини