Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

У Росії троє солдатів відсудили у Міноборони 4 мільйони рублів за те, що їх обстріляли з танка під час навчань

  • 06.09.2019, 09:33
  • 561

У Росії троє колишніх військових відсудили у Міністерства оборони чотири мільйони рублів за обстріл з танка під час навчань.

Про це повідомляє ТСН з посиланням на «Медуза».

Лужский міський суд Ленінградської області присудив виплатити компенсацію Дмитру Пахмутову в розмірі 2,5 млн рублів, Вадиму Габдулліну — 1 млн рублів, Арсену Османову — 500 тисяч рублів.

Інцидент стався під час планових танкових стрільб у вересні 2017 року. Військових розмістили в секторі прямого вогневого ураження, не обладнавши ділянки червоним прапором. Солдати в результаті обстрілу отримали важкі травми, ще один військовий — 20-річний рядовий Андрій Виттих — загинув.

У лютому 2019 року суд визнав двох підполковників винними у недбалості у справі про загибель солдата на стрільбах. Їх засудили до трьох років умовно.

Нагадаємо, в Росії в Забайкальському краї під час військових навчань загинув інструктор, який служив за контрактом. Бронетехніка, долаючи водну перешкоду, через несправність захлохла під водою. В результаті чого, інструктор, який був у танку разом з механіком-водієм, потонув. Як зазначається, водій встиг покинути танк і врятуватися, а інструктор «до кінця боровся за життя», але загинув.


Схожі новини