Передплата 2024 «Добре здоров’я»

1000 доларів – і їду на заробітки!

Українські заробітчани за сім місяців цього року переказали 4,2 мільярда доларів, або 106,7 млрд гривень. Це на 13,2% більше, ніж за аналогічний період минулого року, повідомили в Мінекономрозвитку.

Як виявилось, зарплатні очікування українців за кордоном не такі аж захмарні. Майже 80% людей, які працювали за кордоном, готові поїхати ще раз, якщо їм запропонують зарплату еквівалентну тисячі доларів. А кожен п’ятий готовий працювати і за менші гроші. Зарплатну планку у 2000 доларів ставить собі лише кожен десятий українець. Такі результати опитування «OLX Робота».

Найпопулярнішою країною для заробітків останні кілька років є Польща, яка суттєво спростила умови офіційного працевлаштування для українців. Особливо, якщо йдеться про сезонні роботи. Майже кожен другий український заробітчанин працює у Польщі. Популярною все ще залишається Росія. На третьому місці Чехія.

Натомість найбільше задоволені українці роботою в США. 46% заробітчан, які працювали в Штатах, хотіли б не просто повернутись туди на роботу ще раз, а й залишитись жити. В Німеччині хотіли б залишитись 45% українських трудових мігрантів. Натомість найменше українців хотіли б поїхати знову на роботу у Росію, Литву та Велику Британію.

Схожі новини

Популярне за добу

Популярне за тиждень