Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

У «польському Давосі» вперше за 29 років відкрився «Український дім»

На Економічному форумі у Криниці-Здруй про завтрашню Європу дискутують економісти та політики з 60 країн світу

У польському містечку Криниця-Здруй 3 вересня розпочав роботу ХХІХ Міжнародний економічний форум. На три дні невелике гірськолижне містечко перетворилося на велику дискусійну платформу, у якій беруть участь 4500 економістів, політиків та культурних діячів з 60 країн світу.

До речі, Форум, який наступ­ного року святкуватиме 30-річ­ний ювілей, справедливо на­зивають «польським Давосом». Щороку на Форумі приймають і проголошують важливі еко­номічні декларації, а цьогоріч «польський Давос» працює під гаслом «Європа завтра. Сильна чи яка?».

Цьогорічний Економічний форум — особливий, бо відбу­вається перед парламентськи­ми виборами у Польщі. Тому учасники сподіваються, що Форум стане можливістю пред­ставити ідеї та рецепти в усіх галузях до кращого завтра.

На Форумі працює спеціальний український майданчик. Тут на дискусійних панелях наші та зарубіжні економіс­ти і політики спілкуються про прикордонне співробітництво, загрозу з боку Росії, гібрид­ну війну, з якою зіткнувся світ, про стратегічне партнерство Польщі та України, про те, чи потрібне НАТО Україні.

Мова також ведеться про культурне співробітництво двох сусідніх країн, про важливість міжнародних кінопроєктів для зміцнення економічних відно­син. Цього року у рамках «кри­ницьких» дискусій і зустрічей вперше в історії Форуму пра­цює «Український дім», який представляє цікаву програму.

Криниця-Здруй, Польща

Усі фото авторки

Схожі новини