Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

"Наявність парамедиків у машинах "швидкої" не є ключовою", - очільниця МОЗ про реформування екстренної допомоги

  • 04.09.2019, 16:15
  • 577

Міністр охорони здоров’я Зоряна Скалецька розповіла, як нова команда МОЗ реформуватиме екстрену допомогу

Про це очільниця відомства зазначила у середу, 4 вересня, під час брифінгу в Києві, передає Новинарня з посиланням на Еспресо.

«Я знаю, що є певні домовленості про навчання (парамедиків, — „Н“) й іншу модель екстреної допомоги щодо бригад. Я би хотіла ще сказати: скільки би ми не мали навчання і наповненості бригад, для мене зараз є більш важливим не питання, чи машина приїде, а питання, куди вона завезе. Адже ми не маємо мережі, куди ми можемо вести, ми не маємо нормальної диспансеризації», — заявила Скалецька.

Вона зауважила, що питання, чи парамедики будуть в машині, є важливим. Їх навчатимуть.

«Але, якщо ми будемо тільки про це дбати і тільки на це тратити свої ресурси і гроші, у нас нормальна налагоджена робота екстреної допомоги не буде забезпечена. Тому ми подивимося, що є, подивимося, що нам ще пропонують інші держави, які хочуть надати допомогу в цьому питанні. Але це не є ключовим і єдиним питанням в екстреній допомозі», — підкреслила міністр.

Скалецька уточнила, що пріоритетним питанням стане створення мережі інтенсивних лікарень.

«Основна робота зараз буде вестися з місцевою владою на рахунок мережі інтенсивних відділень, інтенсивних лікарень. Оскільки в іншому випадку всі наші розмови про парамедиків не матимуть сенсу», — додала вона.

Схожі новини