Передплата 2024 «Добрий господар»

“Зеків” послали доглядати сад, а вони “дали дьору”...

Утікачів розшукують правоохоронні органи, які отримали відповідне орієнтування

«Скільки вовка не годуй…». Цю відому приказку згадують нині працівники Миколаївської виправної колонії № 50 на Львівщині після того, як з неї втекли двоє засуджених — 20-річний киянин Віталій Буртовенко (засуджений до 5 років позбавлення волі за чотирма статтями Кримінального кодексу, у тому числі — за зґвалтування) і 27-річний Павло Дмитрук із Житомирщини (3,5 року, незаконне виготовлення і збут наркотиків).

Засуджені втекли не із самого приміщення колонії, яке розташоване у селищі Заклад і перебуває під надійною охороною. А із села Ілова, що за 10 км, де за відносно добру поведінку під час відбування покарання, за рішенням адміністрації, ці особи відбували так звану соціальну реабілітацію — за укладеною угодою працювали у фермерських садах. За таке послаблення режиму вони відповіли чорною невдячністю. Влучивши зручний момент, покинули місце «працетерапії», серед ночі, скориставшись мобільним телефоном, викликали з райцентру таксі і подалися начебто до Києва (в інші напрямки везти незнайомців водії відмовлялися).

Буртовенку залишалося бути у колонії 20 місяців, Дмитруку — 25. За втечу їх чекає нове, ще більше покарання, до трьох додаткових років «відсидки» у колонії суворішого режиму.

Правоохоронці просять громадян допомогти у пошуку втікачів — повідомляти про місце можливого їх перебування (телефон (032) 297 68−88 або «102».). А також просять із розумінням поставитися до перевірок транспорту, які через цю «НП» проводить на дорогах поліція. За даними «ВЗ», злочинців бачили у селах Жидачівського, Перемишлянського районів.

Схожі новини