Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Обмін полоненими: ексбойовик "ДНР" Цемах, якого хоче обміняти Росія, тепер не головний свідок, а підозрюваний у справі збиття МН17

  • 03.09.2019, 15:58
  • 1 438

Ексначальник протиповітряної оборони Слов'янської бригади так званої "ДНР" і ключовий свідок у справі про збиття авіарейсу МН17 Володимир Цемах відтепер підозрюваний у причетності до катастрофи малайзійського лайнера в небі над Донбасом.

Листа з відповідним повідомленням прокуратура Нідерландів, яка розслідує катастрофу малайзійського лайнера, надіслала до Генпрокуратури України. Текст документа оприлюднило інтернет-видання «theБабель», передає «5 канал».

Згідно з ним, слідчі знайшли докази причетності Цемаха до трагедії і хочуть його допитати. А тому просять Україну не обмінювати його на українських політв'язнів. Листа надіслали відразу після того, як ЗМІ повідомили, що Кремль наполягає на внесенні Цемаха до переліку на обмін утримуваними особами між Росією та Україною.

«У зв'язку з отриманням нових даних у кримінальному розслідуванні у справі про збиття авіарейсу МН17, Національна прокуратура Нідерландів відтепер вважає Цемаха підозрюваним у причетності до катастрофи. Надзвичайно важливо допитати його силами Спільної слідчої групи», — йдеться в опублікованому листі.

Нагадаємо, Цемаха затримали українські спецслужби наприкінці червня в окупованому Сніжному, на захопленій так званою «ДНР» частині Донеччини. Шевченківський райсуд ухвалив рішення узяти Цемаха під арешт на два місяці. Зазначимо, журналісти знайшли архівне відео, на якому Цемах, імовірно, зізнається у причетності до збиття «Боїнга» MH17.

Схожі новини