Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

У партії Медведчука планують оскаржити зняття недоторканності у Конституційному суді

  • 03.09.2019, 14:58
  • 601

У фракції "Опозиційна платформа – За життя" припускають, що оскаржують зняття недоторканності з депутатів у Конституційному суді.

Про це повідомили депутати від «ОПЗЖ» Василь Німченко та Віктор Чорний у кулуарах Верховної Ради, передає «Українська правда».

«Будем (оскаржувати — РедП). Думаю, на наступному тижні», — заявив Василь Німченко.

«Наша фракція дуже дружна, ми рішення відповідне (про оскарження -Ред) будемо приймати на фракції. Якщо таке рішення буде прийнято, то ми, звичайно ж, підпишемо подання на розгляд КС щодо прийняття цього законопроекту. Поки такого рішення немає, але воно можливо буде», — додав Віктор Чорний.

Депутати від «ОПЗЖ» стверджують, що рішення було ухвалене з порушення регламенту Верховної Ради. Зокрема, за словами Німченка, проект направляли у комітет для доопрацювання, але документ не був доопрацьований.

У свою чергу, депутат Чорний не став уточнювати, які саме норми були порушені під час голосування, зазначивши, що їх було багато, але «проста людина цього не зрозуміє».

Нагадаємо, 3 вересня Верховна Рада проголосувала за скасування недоторканності народних депутатів. Рішення підтримали 373 народні депутати. Зміни набудуть чинності з 1 січня 2020 року.

Схожі новини