Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Може підфартити: новий міністр економіки розповів, як знизити тарифи на комуналку

  • 03.09.2019, 08:33
  • 1 240

Комунальні тарифи для населення можуть знизитися без адміністративного втручання уряду.

Про це в ефірі ICTV заявив новий міністр розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства України Тимофій Милованов.

" Зараз конк’юктура ринку така, що може підфартити. Так воно і буде, що знизяться тарифи. Якщо цього не буде, завтра буде криза, і ми до неї будемо не готові, то ми будемо говорити про таргетовану підтримку тих, кому це потрібно. Багаті люди мають платити справжню ціну, люди, які мають отримувати підтримку, будуть отримувати підтримку.

Для цього потрібно підвищувати енергоефективність, тобто зменшувати попит, нарощувати виробництво, тобто пропозицію, і намагатися зробити ринок максимально ефективним. Тут завжди усього три інструменти", — зазначив він.

Нагадаємо, у червні попередній Кабінет міністрів України ухвалив програму Мін'юсту «Чесна платіжка», яка за словами тодішнього прем'єрміністра Володимира Гройсмана, має допомогти врегулювати ціни на тепло та гарячу воду. Гройсман заявив, що запровадежнна програма спонукатиме місцеву владу відповідально вкладати кошти місцевих бюджетів у модернізацію ЖКГ.