Передплата 2024 «Добра кухня»

Вінницький журналіст звинуватив у своєму побитті прихильників Шарія

  • 01.09.2019, 19:15
  • 609

У Вінниці невідомі напали на журналіста місцевого видання Андрія Качора, він упевнений, що це були прихильники проросійського блогера Анатолія Шарія, від яких він з липня отримує погрози

Про це Качор, який є головредом видання «Veжa», розповів Громадському.

Інцидент стався 30 серпня, нападники втекли з місця події. Журналіст звернувся до поліції, але там сказали, що справа буде в реєстрі лише 2 вересня, а тільки 3 вересня йому зможуть дати направлення на судмедекспертизу, «бо вихідні, а в понеділок експертиза не працює».

Качор зазначив, що погрози він почав отримувати після публікації новини від 9 липня про те, що у Вінниці спалили агітацію Шарія. Після цього сам Шарій зробив низку роликів про журналіста і його родину.

«Їх (погроз — ред.) було я не знаю, я нарахував під дві сотні», — сказав Качор.

Після цього журналіст написав заяву в поліцію про факт погроз. Водночас він упевнений, що ніхто не займався цією справою.

«Протягом цього часу зі мною абсолютно ніхто не контактував, ні зі слідчих, і навіть коли була виборча кампанія, ми запитували у речників поліції, але вони нічого не знали. Нуль, ніяких рухів взагалі», — розповів Качор.

Проте, за його словами, після нападу в суботу поліції було багато і «демонструвалися увага і великий інтерес», але йому складно сказати, серйозно правоохоронці займаються цією справою, чи ні.

Зокрема з карного розшуку Качору надсилають фото можливих нападників.

«Є одна фотографія, щодо якої я на 99% упевнений, що ця людина (напала — ред.)», — сказав він.

Журналіст також розповів, що за попередніми висновками лікарів, у нього — забій м’яких тканин, ознаки струсу мозку, опухла частина обличчя, гематоми. Водночас переламів немає, Качор вважає, що це кваліфікують як легкі тілесні ушкодження.

Схожі новини