Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Стрілянина у США: 5 загиблих, поліція вбила нападника

  • 01.09.2019, 16:11
  • 884

У містах Мідленд і Одеса в американському штаті Техас 31 серпня неназваний стрілець влаштував стрілянину. Нападника застрелили поліцейські, але щонайменше 5 людей загинуло і понад 20 дістали поранення

Як пише Dallas News, чоловік відкрив вогонь близько 15:00, 31 серпня, коли його авто спробував зупинити офіцер громадської безпеки Техасу. Стрілець убив поліцейського та продовжив рух у напрямку Одеси, застреливши по дорозі ще одну людину. В Одесі нападник захопив поштовий фургон і продовжив стріляти в людей, передає Громадське

За словами начальника поліції Одеси Майкла Герке, поранень зазнало щонайменше 21 людина, загинуло 5. Він не уточнив, чи нападника він зарахував числа загиблих. Серед поранених виявилася й 17-місячна дитина. Її госпіталізували, але про стан наразі не відомо.

Правоохоронці застрелили стрільця коли він поїхав до кінотеатру Одеси. Його ім’я поліція не розголошує. Відомо, що він білий, віком понад 30 років.

«Перша леді і я розбиті… і ми пропонуємо нашу рішучу підтримку жертвам, їхнім родинам і всім мешканцям Мідленда й Одеси. Штат Техас та Департамент громадської безпеки тісно співпрацюють з місцевими правоохоронцями, щоб забезпечити їх потрібними ресурсами та здійснити правосуддя щодо цього огидного нападу», ― сказав губернатор Техасу Грег Ебботт.

Зазначимо, що сьогодні, 1 вересня, набрало чинності кілька законів штату, які послаблюють обмеження щодо носіння зброї. Зокрема, дозволяється приходити зі зброєю в церкви, школи та інші громадські місця.

Схожі новини