Передплата 2024 «Добра кухня»

«Не вміє захищати українські національні інтереси»: В’ятрович жорстко розкритикував поступки Зеленського Польщі

  • 31.08.2019, 18:18
  • 2 451

Поступки української сторони Варшаві не мають бути односторонніми, інакше вони означатимуть домінування однієї країни над іншою та стануть заохоченням для тиску на Україну з боку інших держав.

Про це заявив голова Українського інституту національної пам’яті Володимир В’ятрович, коментуючи домовленості президентів Володимира Зеленського та Анджея Дуди, досягнуті в Варшаві в суботу, 31 серпня.

В`ятрович нагадав Зеленському про те, що Україна ніколи не проводила антипольської політики, тоді як Польща постійно принижувала українців.

«Односторонні поступки України (скасування видачі дозволів на пошукові роботи на терені України) без очікуваних з боку Польщі (відновлення бодай одного із зруйнованих пам"ятників) — лише погіршать ситуацію.

Тому, що утвердять не партнерські стосунки між нашими країнами, а стосунки домінування однієї над іншою. Легалізують нав"язування однією країною свого бачення минулого іншій. Навіть більше — односторонні поступки стануть заохоченням для продовженням тиску на Україну з боку інших держав (Угорщина, Румунія і особливо Росія), засвідчивши ефективність польської політики тиску і невміння/небажання української влади захищати українські національні інтереси", — написав директор Інституту національної пам’ятні.

Схожі новини