Передплата 2024 «Добра кухня»

Чапек, Бруно Шульц, Ерік-Еммануель Шмітт і українська класика… Чим порадують заньківчани в новому сезоні?

З нагоди відкриття нового театрального сезону в Національному академічному українському драматичному театрі ім.. Марії Заньковецької відбулася пресконференція

Генеральний директор і художній керівник театру Андрій Мацяк розповів про творчі плани заньківчан і поточні ремонти. Режисер Вадим Сікорський поділився перебігом роботи над виставою «Із життя комах» за К. Чапеком, прем'єра якої запланована на 2−3 листопада. Музику до вистави пише відомий композитор Іван Небесний. Планується живий бенд із музикантів оркестру театру, а відтак і жива музика.

До нового року вийдуть ще дві постановки: «Фредерік, або Бульвар злочину» за Е.-Е. Шміттом, над якою працює художній керівник театру «І люди, і ляльки» режисер Олекса Кравчук, а також вистава за оповіданнями Бруно Шульца «Площа Святої Трійці» (інсценізація, оформлення, постановка Олександра Оверчука). До слова, гратимуть цю виставу на базі музею «Територія терору», що на вулиці Чорновола.

За словами Андрія Мацяка, у творчих планах заньківчан і українська класика: актор і режисер театру Богдан Ревкевич на Камерній сцені візьметься за постановку літературно-музичної композиції за творами Богдана-Ігора Антонича, а на великій сцені планують ставити «Для домашнього вогнища» за Іваном Франком.

Щодо гастролей, то театр планує взяти участь у фестивалі транскордонної співдружності, який проходитиме у Кошіце. Там театр презентуватиме свої вистави «Катерина» і «Небелиці про Івана». Є плани повезти в Польщу «Емігрантів».

Андрій Мацяк розповів також і про ремонтні роботи в театрі. Впродовж літа на сцені було замінено технічні засоби — так звана «механіка». Але щоб повністю оновити механізми сцени, бракує ще 14 млн. гривень. Планується і заміна освітлення, яке також потребує чималих коштів.

Загалом театр імені Марії Заньковецької до свого 102 театрального сезону готовий і з нетерпінням чекає глядачів вже 4 вересня на виставі «Сватання на Гончарівці».

На фото: під час пресконференції у Театрі ім. Марії Заньковецької. Фото авторки

Схожі новини