Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Зеленський і Макрон півтори години говорили по телефону щодо саміту G7 та повернення туди Росії

  • 30.08.2019, 14:53
  • 856

Президенти України і Франції обговорили результати саміту G7, а також підготовку до зустрічі в "нормандському форматі"

Президент Французької Республіки Еммануель Макрон під час телефонної розмови з президентом України Володимиром Зеленським підтвердив намір провести зустріч у «Нормандському форматі» найближчим часом.

Як повідомили у прес-службі глави Української держави, телефонна розмова двох лідерів відбулася 29 серпня і тривала півтори години, передає УНІАН

«Український лідер поінформував французького колегу про безпекову ситуацію на Донбасі. Зі свого боку Еммануель Макрон підтвердив намір провести зустріч у „Нормандському форматі“ найближчим часом», — йдеться у повідомленні.

Також, поінформували у прес-службі, Зеленський і Макрон обговорили результати саміту «Групи семи», який відбувся 24−26 серпня у м. Біарріці (Франція).

Зокрема, президент України привітав позицію учасників саміту щодо неможливості повернення Росії до цього міжнародного майданчика в умовах війни на Донбасі та російської окупації Криму.

При цьому він висловив занепокоєння у зв’язку з нещодавнім обговоренням президентами Франції та Сполучених Штатів намірів запросити Росію на наступний саміт «Сімки» у США у 2020 році.

Схожі новини