Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Єдина привілея лікаря – ніколи не черствіти душею

  • 30.08.2019, 12:54
  • 1 291

Сьогодні у ЛНМУ імені Данила Галицького відбулася традиційна церемонія посвяти в студенти.

На університетській площі відбулося урочисте засідання Вченої ради Університету з нагоди початку нового навчального року та посвяти у студенти першокурсників. Цьогоріч в стіни Університету вперше увійдуть майже 1000 студентів-першокурсників, серед них біля 400 — з інших країн Європи, Азії, Африки.


Вітаючи студентів з початком навчання ректор Львівського національного медичного університету імені Данила Галицького, академік НАМН України, професор Борис Зіменковський зауважив: «Наша професія — це не просто фах, це стан душі, це готовність жертвувати власним спокоєм та благополуччям задля порятунку життя чи здоров’я людини. Ви маєте усвідомити, що процес навчання для вас не обмежиться п’ятьма- шістьма курсами студентських студій та двома-трьома роками інтернатури — ви займатиметеся цим впродовж усього професійного життя».

Зі словами вітань виступили також заступник міського голови Львова з питань розвитку Андрій Москаленко та в.о. директора департаменту охорони здоров’я ЛОДА Андрій Васько.
Промовці побажали першокурсникам цікавих і щасливих студентських років, успіхів на професійній дорозі, життєвої наснаги і завзяття у розбудові вітчизняної медицини та примноженні славних традицій Львівського національного медичного університету імені Данила Галицького — одного з найстаріших та найавторитетніших вищих навчальних закладів України і Європи, який у листопаді відзначатиме 235-ліття з часу заснування. До слова, цьогоріч до Університету вступили десятеро випускників шкіл, які отримали найвищий бал ЗНО з хімії чи біології. Сьогодні також обіцянку студента склав боєць 72-ї окремої механізованої бригади Збройних сил України Єгор Коновалов, котрий, втративши на війні ногу, не втратив мрії стати медиком.

Учасники урочистої церемонії вшанували пам’ять Тараса Кончевича (позивний «Дантист»), випускника стоматологічного факультету Університету, капітана медичної служби, начальника медичної служби 2-ї окремої Галицької бригади Західного оперативно-територіального об’єднання Національної Гвардії України, який загинув 9 лютого 2015 року, захищаючи Україну.

Схожі новини