Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Оксамитовий сезон: альтернатива Туреччині - Іспанія?

Популярні у туристів на початку осені також Єгипет і Болгарія 

За лічені дні стартує відпочинковий оксамитовий сезон. Хто не встиг поніжитися на морському узбережжі влітку, має змогу «зловити літо за хвіст» і відпочити у вересні-жовтні. На жаль, цього року, як і минулого, «оксамитовий» відпочинок не буде на 25−30% дешевшим, ніж у літні місяці.

Туроператори продовжують кампанію з привчання українців до раннього бронювання турів. Тож ціни на «гарячі» тури не падають, навіть навпаки. Це найбільше стосується популярного серед українців напрямок, Туреччини: восени відпочинок там подорожчає приблизно на 15% (порівняно з літнім періодом). Як розповіла «ВЗ» менеджер однієї з турфірм Надія Бащій, Туреччина користується попитом, бо українці звикли до системи «Все включено». Тиждень відпочинку в найдешевшій «трійці» — 700 євро. Стандартна ціна у добротних готелях Антальї — півтори-три тисячі євро. Щоправда, деякі турфірми заманюють у соцмережах псевдо-акцією — «Мармарис за 300 євро»… Телефонуєш, аби забронювати, а виявляється, це не тижневий тур стільки коштує, а квиток на літак…

Альтернатива Туреччині — Іспанія. Тижневий відпочинок на курортах у країні кориди — 900−1200 євро (кінець вересня, дворазове харчування). Авіапольоти — лише з Києва.

«Хто рано бронює, той восени вигідно відпочиває у Єгипті». Такий лозунг почитала на сайті однієї турфірми, яка обіцяє клієнтам пляшку ігристого у подарунок. Ціни стартують від 369 доларів з особи — за тижневий відпочинок у Хургаді. Проживання у п'ятизірковому готелі — від 600 доларів з особи.

Надія Бащій каже, в оксамитовий сезон відпочинок у країні фараонів теж не дешевий. До тисячі доларів можна забронювати проживання у чотиризірковому готелі, тоді як улітку за цю ціну можна було відпочити у «п'ятірці». Ціни на Єгипет знизяться аж наприкінці листопада та на початку грудня. Наступний пік подорожчання — напередодні Нового року.

«Крім Єгипту та Туреччини, цього року популярні автобусні тури до Болгарії, — відзначає пані Надія. — Автобуси ущерть заповнені, на день — по два-три рейси. Найдешевший відпочинок у Болгарії за системою „Усе включено“ — 400 євро».

Деякі турфірми пропонують автобусні тури до Італії за 269 євро (мінус сто євро від липневої вартості). Але така на перший погляд вигідна пропозиція має «підводний камінь» — треба купити екскурсію до Рима за 35 євро. У готелі на «першій лінії» включені лише сніданки, проте обіцяють насичену анімаційну програму.

Схожі новини