Передплата 2024 «Добрий господар»

Червоний кабріолет Ілона Маска облетів навколо Сонця

Особистий автомобіль Ілона Маска Теsla Roadster зробив коло по Сонячній орбіті. На цю подорож Roadster знадобилося 557 днів з моменту запуску. Електрокар рухається зі швидкістю понад 42 тисячі кілометрів на годину. Прогнозують, що у жовтні наступного року він наблизиться до Місяця

В автомобілі Tesla встановлені камери спостереження, які надсилають знімки з космосу. На місці водія сидить манекен у скафандрі. До речі, на приладовій панелі перед космічним водієм висвітлюється напис «Не панікувати», а зі стереосистеми лунає пісня Девіда Боуї Space Oddity.

Цікаво, що сам Ілон Маск доволі скептично оцінював шанси успішного запуску надважкої ракети Falcon Heavy (розробка його компанії SpaceX) з електрокаром на борту. «У мене в голові був образ гігантського вибуху на майданчику або колеса, що стрибає по дорозі. Але, на щастя, такого не сталося», — зізнався він після запуску. Ексцентричний мільярдер хоче зробити доступним космічний туризм, а також його компанія розробляє автомобіль, який міг би плавати під водою.

Схожі новини