Передплата 2024 «Добре здоров’я»

У справах НАБУ жоден виправдувальний вирок не набрав чинності, - Ситник

  • 25.08.2019, 11:33
  • 497

У справах Національного антикорупційного бюро України жоден виправдувальний вирок не набрав чинності.

Про це в ефірі Українського радіо заявив директор бюро Артем Ситник, передає Главком.

«Справа ще жодна не розвалена, тому що жодне рішення не набрало чинності, жоден виправдувальний вирок не набрав чинності. І це тільки перша інстанція», — сказав він.

Артем Ситник наголосив також на важливості створення Антикорупційного суду.

«Тому от в цьому і була ідея створення Антикорупційного суду — і судді відбиралися іноземними експертами — що все ж таки правосуддя буде відрізнятися від того, коли судді керуються зовсім не законом, не доказами, а тими факторами, які зараз їх оточують», — сказав директор НАБУ.

«Я не хотів би говорити про корумпованість суддів, тут потрібно говорити ще й про незахищеність суддів перед певними процесами. Повертаючись до справи Мартиненка — коли слухався запобіжний захід, у залі судового засідання перебувало 18 членів парламенту і три діючих міністри, які здійснювали безпосередній тиск на суддю. У таких умовах дійсно дуже важко здійснювати правосуддя», — додав він.

Як повідомляють в антикорупційному бюро, станом на липень 2019 року детективи НАБУ та прокурори САП притягнули до відповідальності за корупцію 502 осіб, 133 з них повідомлені про підозру, а стосовно 369 осіб — справи вже скеровані до суду. Загалом у роботі НАБУ — 751 кримінальне провадження.

Нагадаємо, виконувачем обов’язків голови Окружного адмінсуду Києва замість Павла Вовка став скандальний суддя Володимир Келеберда.

Схожі новини