Передплата 2024 «Добре здоров’я»

"Де план перемоги?" - промову Зеленського критично оцінили

У своїй промові президент Володимир Зеленський не говорив про план перемоги.

Про це повідомляє Gazeta.ua з посиланням на ведучого програми «Агенція медійної безпеки» (телеканал Skrypin.ua) Андрія Павленка.

«У промові не пролунало, хто агресор. І ось ці закликання постійно до «миру»…

Є такий народний вислів «Головне, щоб не було війни», так старші люди вчать своїх дітей. Це як у дворі є хлопець, якого вчили бути «мирним», а він постійно, через те що «мирний», приходить додому битий. Тому що боїться сваритися.

Треба розвивати ідею вічної боротьби, перемог. Ми знаходимося у такій географічній локації, що нам не можна бути стомленими від війни, нам не можна «мир за будь-якої ціни».

Маємо заявити про свою проактивну позицію, свої інтереси не тільки у себе, але і за межами України. А не постійно захищатися і хреститися «Дай Боже, щоб на нас ніхто не напав».

Якщо боятися вовка, то в ліс не ходити. Якщо боятися війни, то і держави можна своєї не мати.

Маємо подумати, яку своїм дітям передамо подальшу боротьбу, за що вони будуть боротися. А не оцей «мир, мир, мир». «Мир» у такій позі, що думаєш, може краще воювати, ніж стояти у такій позі.

Це (промова. — ред.) було, як архетип мами. Яка сказала тобі, що ти хороший. Але дуже бракує якогось батька, який скаже, за що боротися, які будуть складнощі, який взагалі план дій", — сказав Павленко.

Схожі новини