Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

"Сексизм - це усвідомлена позиція": Уляна Супрун жорстко відреагувала на образливі заяви Дубінського

Сексистські висловлювання з боку народних обранців є неприпустимими, навіть якщо називати їх "жартами", як це зробив майбутній депутат Олександр Дубінський

Про це заявила виконувачка обов'язків Міністра охорони здоров'я Уляна Супрун у Facebook.

«Коли майбутній народний депутат починає свою діяльність з відвертої зневаги до жінок — це сумне видовище. Якщо це Олександр Дубінський — це очікуване сумне видовище. Вчора мережу обурила вимога від нього до потенційних помічників: „дівчатам, нижчим за 175 см, не турбувати“. Усі бачать в такій мові сексизм та об’єктивацію, бо це вони і є», — написала очільниця МОЗ.

Супрун додала, що відповідальність за образу не зникне, навіть якщо назвати її «жартом».

«Пізніше Дубінський прокоментував, що люди навколо, які почали його критикувати, не мають почуття гумору, не здатні відсторонено подивитися на ситуацію та всюди бачать сексизм. Схоже народний обранець не усвідомлює, що, навіть назвавши це „жартом“, він не знімає з себе відповідальності за образу. Більше того, невизнання помилки свідчить про те, що сексизм — його усвідомлена позиція», — наголосила вона.

На думку Супрун, для людини, яка представлятиме інтереси народу України, такі висловлювання є неприйнятними навіть у форматі жарту.

«Говорити такою мовою — це демонструвати низький рівень громадянської свідомості, принижувати свою власну гідність і знецінювати гідність своїх майбутніх колег», — зауважила очільниця МОЗ.

На її думку, не слід йти працювати помічником чи помічницею до таких осіб, як Дубінський. Адже прогресивних і свідомих роботодавців запис у резюме про роботу з цією людиною буде насторожувати.

Схожі новини