Передплата 2024 «Добре здоров’я»

У польських Татрах блискавка влучила у групу туристів, чотири людини загинуло, понад 100 постраждалих

  • 23.08.2019, 10:33
  • 728

Від влучання блискавки у польських Татрах загинули чотири людини і понад 100 постраждали.

Як повідомляє Польське Радіо, президент Польщі Анджей Дуда висловив співчуття усім, хто постраждав від сильної грози у Татрах.

Рятувальна операція триває у декількох місцях польських Татр.

«Жахлива гроза у Татрах. Жителі Закопаного кажуть, що таких блискавок над горами не було кількадесят років», — написав у Twitter президент Анджей Дуда. Він підкреслив, що постраждало багато туристів.

За словами рятувальників, невідомо, коли завершиться рятувальна операція. Рятівники залишатимуться у горах стільки, скільки буде потрібно, адже невідомо, скільки ще людей може бути у горах.

За словами свідків, раптова гроза почалася опівдні і тривала приблизно годину. Блискавка влучила у декілька місць, зокрема, у ланцюг на гірському масиві Ґєвонт. Відомо також, що під час грози та внаслідок попадання блискавки у словацькій частині Західних Татр загинув чеський турист, ще дві особи поранені.

У зв'язку з трагедією у Татрах скасовані усі сьогоднішні заходи, організовані у межах 51-го Міжнародного фестивалю фольклору гірських земель. Мер міста Закопане Лєшек Доруля сповістив, що завтра, 23 серпня, у місті під Ґєвонтом буде оголошено День трауру.

Схожі новини