Передплата 2024 «Добра кухня»

Обвинуваченого в участі в «самообороні» Криму планують обміняти на захопленого українського моряка, – адвокат

  • 22.08.2019, 18:28
  • 440

Екс-боєць спецпідрозділу «Беркут» Олександр Саттаров, якого судять у Києві за участь в «самообороні» Криму, проходить юридичні процедури оформлення обміну на утримуваного Росією українця.

Планується, що його обміняють на одного із захоплених ФСБ Росії українських моряків. Про це сказав адвокат Саттарова Ігор Свінціцький, передає Крим.Реалії..

«Він поставлений на обмін. І змінюється на одного нашого моряка. Це офіційно підтверджена інформація», — сказав Свінціцький.

Інших подробиць адвокат не повідомив.

Раніше адвокат Валентин Рибін повідомив, що його підзахисні — колишні українські військові Максим Одинцов і Олександр Баранов, засуджені у «справі кримських дезертирів», а також громадяни Росії Євген Мефедов та Ігор Кімаковський — також проходять юридичні процедури оформлення обміну на утримуваних в Росії українців.

22 серпня повідомлялося, що члену російської Громадської наглядової комісії Євгену Єнікєєву підтвердили, що п'ятеро засуджених українців перебувають у слідчому ізоляторі «Лефортово» в Москві. Про це Єнікєєв розповів Крим. Реалії Т В.

20 серпня російська журналістка Вікторія Івлєва повідомила, що адміністрація московського слідчого ізолятора «Лефортово» прийняла передачі для п'ятьох українців, які перебувають у Росії, — Володимира Балуха, Станіслава Клиха, Олександра Кольченка, Павла Гриба і Миколи Карпюка.

21 серпня Івлєва розповіла, що адміністрація «Лефортово» прийняла передачі для трьох інших українців — Романа Сущенка, Олексія Сізоновича та Євгена Панова.

Досі публічно було відомо лише, що 16 серпня Володимира Балуха вивезли з колонії міста Торжок Тверської області. 19 серпня російський адвокат Дмитро Дінзе повідомив, що не знає, де перебуває український активіст.

Український політв'язень Олександр Шумков, якого тримають у російській колонії в Тверській області, розповів, як вивозили Володимира Балуха.

Про ймовірне перевезення інших українських в'язнів Кремля до Москви не було жодної інформації.

Схожі новини