Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

В партії "Слуга народу" здивовані втручанням Офісу президента у розподіл фінансування на міста і села

Офіс президента за законом не має ніякого стосунку до порядку розподілу коштів державного бюджету місцевим громадам

Про це на своїй сторінці у Facebook написала новообрана народний депутат від «Слуги народу» за 96 виборчим округом, що включає в себе Поліський, Іванківський, Бородянський та Вишгородський райони Київщини, Ольга Василевська-Смаглюк, передає Еспресо.TV.

«Дивним видається лист з Офісу президента, який за законом, немає жодного стосунку до порядку розподілу коштів державного бюджету місцевим громадам», — зазначила вона.

При цьому Василевська-Смаглюк навела копію підписаного Андрієм Богданом й датованого 27 липня 2019 року листа з ОП до прем'єр-міністра Володимира Гройсмана з проханням призупинити виділення коштів на низку програм і проектів регіонального розвитку доки не почне свою роботу новий уряд.

Депутат наголошує, що слід розрізняти підозри у «відкатах» й об'єктивні потреби з фінансування «потрібних речей» («утеплення шкіл, садків та лікарень до зими, реконструкція дахів тощо»).

«Щоб було чесно, сподіваюсь, новий Кабмін не буде зупиняти соціально важливі проекти, без яких, наприклад, не можна входити у зиму. А інші — стадіони, площі та лавочки — прискіпливо перевірить», — підсумувала Василевська-Смаглюк.

Схожі новини