Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Арешт Гримчака: суд вирішив виправити ухвалу з помилками, але помилився знову

  • 17.08.2019, 13:57
  • 868

Деснянський суд Чернігова вирішив виправити помилки в ухвалі про взяття під варту заступника міністра з питань тимчасово окупованих територій України Юрія Гримчака, однак натомість допустив інші помилки у новій ухвалі.

Про це заявила адвокатка Гримчака Тетяна Матяш, передає Громадське.

«По-перше, мабуть, треба подавати знову клопотання про виправлення помилки вже в ухвалі про розгляд клопотання про виправлення помилки. Моє прізвище Матяш, а не Мятяш. Крім того, вона не назвала порядок набрання чинності цієї ухвали. Вона цього не вказала, це є підставою для подання скарги на суддю у відповідні органи. Суддя навмисно пішла на порушення, щоб направити його (Гримчака — ред) у СІЗО», — наголосила адвокатка.

Вона заявила, що подаватиме апеляційні скарги на усі рішення судді, скаргу до Вищої кваліфікаційної комісії судді та Державного бюро розслідувань.

Як відомо, у першій ухвалі переплутали по батькові Гримчака, назвавши його Юрієм Михайловичем, а не Миколайовичем. Крім того, в ухвалі помилково зазначили захисника Гримчака. Адвокатом вказали Дмитра Мельника, а не Тетяна Матяш.

Раніше суд у Чернігові вирішив взяти під варту заступника міністра з питань тимчасово окупованих територій Юрія Гримчака на 2 місяці (60 діб) під заставу в 6 млн гривень.

Нагадаємо, 14 серпня в будинку заступника міністра з питань тимчасово окупованих територій України Юрія Гримчака пройшли обшуки.

Самого Гримчака і його «помічника» затримали за підозрою у вимаганні 1,1 млн доларів хабаря. За версією слідства, чоловіки попалися «на гарячому» під час одержання частини коштів у розмірі 480 тисяч доларів.

За словами генпрокурора Юрія Луценка, вони вимагали гроші за вплив на рішення судів і чиновників Мінкультури для ухвалення замовних рішень щодо будівництва.

Дружина Гримчака Юлія вважає кримінальне провадження політичним замовленням. Вона також уточнила, що другий затриманий — її брат Ігор Овдієнко. Адвокат Овдієнка заявив, що у його підзахисного цукровий діабет і II група інвалідності.

Адвокатка Гримчака повідомила, що її підзахисного затримали у кримінальному провадженні, яке стосується нападу на колишню народну депутатку Тетяну Чорновол під час подій Революції Гідності.

15 серпня Гримчаку оголосили підозру в шахрайстві в особливо великих розмірах.

Юрій Гримчак — народний депутат України 6-го скликання. Від створення Міністерства тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб був радником, а згодом і заступником міністра з тимчасово окупованих територій.

Схожі новини