Передплата 2024 ВЗ

У Туреччині хочуть скасувати all inclusive

  • 15.08.2019, 18:35
  • 727

Турецькі торговці, які працюють у курортних містах, вимагають від влади країни змінити стандарти системи all inclusive в готелях

Вони скаржаться на «жебраків"-туристів, які сидять в номерах, не їздять на екскурсії і майже нічого не купують в магазинах. Про це сказано в матеріалі на сайті російської Асоціації туроператорів.

За даними Турецького статистичного інституту, відпочивальники з кожним роком витрачають все менше грошей. Якщо в 2003 році турист витрачав в середньому $ 850, а в 2015 році — $ 756 доларів, то за підсумками другого кварталу 2019 року середні витрати туриста склали $ 624.

Представники турецької торгівлі вважають, що all inclusive «вбиває» їх бізнес. Тому вони звернулися до Міністерства туризму і культури Туреччини з проханням переглянути стандарти all inclusive і визначити райони, де робота готелів в такому форматі не буде завдавати шкоди іншому бізнесу.

А ремісники Аланії ставлять питання ще більш кардинально: не просто «визначити райони», а заборонити готелям в центрі міста працювати в форматі all inclusive.

У публікації відзначають, що Туреччина взяла курс на «якісного» туриста, який здатний за одну поїздку витратити не менше $ 1000.

Цікаво, що не в останню чергу турки звинувачують у своїх бідах гостей з Росії. Їх на місцевих курортах до половини від загального числа відпочиваючих.

«Як вважають представники турецьких приймаючих компаній, туристи дійсно стали менше витрачати. Перша причина стосується всіх іноземців: напрямок популярний, багато людей відпочивають в Туреччині не вперше, так що екскурсії та місцевий шопінг їм вже „приїлися“. Крім того, в 2019-му році ціни в турецьких готелях виросли на російському ринку на 20−30%. Так що більшу частину коштів, відкладених на відпочинок, туристи витратили на проживання», — сказано в публікації.

Схожі новини