Передплата 2024 «Добре здоров’я»

За прискорення реєстрації права власності - 300 доларів і 2 тисячі гривень

Поліцейські затримали на хабарі 40-річну чиновницю Львівської міської ради

У четвер, 15 серпня, працівники Г У Нацполіції у Львівській області затримали на хабарі (300 доларів і дві тисячі гривень) 40-річну чиновницю Львівської міської ради, яка працює заступницею відділу управління державної реєстрації. Крім неї, «на гарячому» затримано і адвоката-посередника. Чиновниця вимагала у підприємця гроші за прискорення процедури державної реєстрації права власності на земельну ділянку.

До спецоперації «злови хабарника з Ратуші» долучилася й прокуратура Львівської області. Відкрито кримінальне провадження за ч.3 ст. 368 Кримінального кодексу України (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою). Якщо суд доведе вину чиновниці, їй «світить» позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років, а також конфіскація майна.

У мерії офіційно повідомили: «Засуджуємо будь-які прояви хабарництва з боку посадових осіб. Нечесні люди не мають права працювати в органах місцевого самоврядування чи будь-яких інших структурах, основне покликання яких — служити громаді. Вимагаємо від правоохоронців об’єктивного розслідування».

Схожі новини