Передплата 2024 «Добра кухня»

В українському оскарівському комітеті назвали фільм, який бере участь у відборі на "Оскар"

  • 13.08.2019, 08:13
  • 452

В цьому році в національному відборі на висунення на премію "Оскар" приймати участь буде єдиний фільм: режисера Нарімана Алієва "Додому".

Про це повідомляється на сторінці комітету в Facebook, передає DT.ua.

Український Оскарівський Комітет завершив прийом заявок для участі національних фільмів у відборі на висування фільму на премію «Оскар» Американської академії кінематографічних мистецтв і наук у категорії «Міжнародний повнометражний фільм» від України.

Втративши старшого сина унаслідок військових дій на сході України, Мустафа вирішує поховати його на батьківщині у Криму. Разом із молодшим сином вони вирушають у подорож, яка залишить глибокий слід на їхніх стосунках

«Додому» — повнометражний дебют Нарімана Алієва. Стрічка (96 хвилин) була відзначена Гран-прі на 10-му Одеському міжнародному кінофестивалі — це головна нагорода КІНОФЕСТИВАЛЮ, переможець у цій номінації визначається за підсумками глядацького голосування. Також «Додому» в цьому році завоював нагороду за кращий фільм на Міжнародному кінофестивалі в Бухаресті (BIFF). В український прокат драма вийде 7 листопада.

Схожі новини