Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

У "Слузі народу" хочуть ліквідувати Мінінформполітики через неспроможність протистояти російській інформаційній війні

  • 12.08.2019, 16:05
  • 511

Представник президентської партії каже, що в команди є концепція реформування цієї сфери та створення єдиного органу виконавчої влади, який буде займатися всією гуманітарною політикою

Про це заявив майбутній народний депутат Олександр Корнієнко в інтерв'ю «РБК-Україна», передає Еспресо.TV

«Ми сподіваємося, що буде структурна реформа. Ми вже говорили про те, що треба зменшити кількість міністерств. Можливо, буде таке гуманітарне „супер-міністерство“, яке включатиме кілька міністерств», — зазначив Корнієнко.

За словами народного обранця, Міністерство інформаційної політики не впоралося з інформаційною війною, яку розгорнула Росія проти України.

«Інформаційна війна є значною складовою гібридної війни, і ми фактично багато в чому її „злили“, багато в чому через позицію Міністерства інформаційної політики та взагалі за його недосконалий функціонал», — зауважив він.

Він також поділився планами партії: «Тому у нас зараз назріває концепція реформування цієї сфери, можливо, створення єдиного органу виконавчої влади, який буде займатися всією гуманітарною політикою».

Корнієнко зазначив, що розглядається імовірність створення єдиного гуманітарного комітету.

«Ми хочемо, щоб туди також увійшла інформаційна політика, комітет свободи слова залишиться окремо якраз для того, щоб не обмежували свободу слова», — додав він.

Способів посилення в інформаційній війні, на думку Корнієнка, багато:

«Один із способів уже запропонував Кирило Тимошенко (заступник голови Офісу президента — ред.) — це створювати свій інформаційний продукт російською мовою, який буде транслюватися на окупованих територіях і на весь світ. Але це більше стратегія нападу. А війна — це також захист», — пояснив він.

«Ще один із шляхів полягає в захисті себе — вибудовуванні якихось рамок, рамок щодо концентрації телеканалів, чим буде якраз займатися гуманітарний комітет, рамок щодо структурування подачі інформації про війну, про що власне говорить Сергій. Це для того, щоб ми перебували в єдиному розумінні і більше могли захистити себе як країну від зовнішніх медіа-маніпуляцій», — підсумував він.