Передплата 2024 ВЗ

Третю суботу поспіль у Москві відбуваються акції протесту: в інших містах РФ силовики на мітингах затримують людей

  • 10.08.2019, 15:15
  • 947

У Москві третю суботу поспіль відбуваються акції протесту, викликані відмовою зареєструвати опозиційних кандидатів на вибори до міської думи столиці РФ.

Зокрема, сьогоднішні стихійні мітинги присвячені свавіллю силовиків, як жорстоко пригнічують мирні виступи, розповідає Еспресо.TV з посиланням на російськомовний телеканал Настоящее время, що веде мовлення з Праги.

А о 14:00 на проспекті Сахарова розпочався узгоджений з владою мітинг «Повернемо собі право на вибори», котрий, як наголошують його організатори, є продовженням московських протестів 27 липня і 3 серпня.

Як повідомляє Радіо Свобода, у Росії на акціях протесту проти політичних репресій 10 серпня відбулися перші затримання. Зокрема, силовики затримали одного із зареєстрованих кандидатів у муніципальні депутати. Про затримання щонайменше чотирьох людей повідомляє кореспондент радіо «Эхо Москвы» в Санкт-Петербурзі Арсеній Веснін.

Опозиційна активістка Любов Соболь, якій виборчком відмовив у реєстрації на виборах до Московської міської думи, повідомила в твітері, що на мітингу в російській столиці вона не з’явиться.

«Обшук у Центрі збору підписів. На мітинг я не доїду. Але ви знаєте, що робити і без мене. Пишаюся всіма, хто сьогодні вийде. Росія буде вільною! Допускай!» — написала Соболь.

Схожі новини