Передплата 2024 «Добра кухня»

«У нас виникли певні складнощі»: заступник Офісу президента про переїзд в Український дім

  • 09.08.2019, 16:57
  • 542

В Офісу президента виникли «певні складнощі» під час підготовки переїзду в Український дім, повідомив заступник голови ОП Кирило Тимошенко.

Про це повідомляє «Радіо Свобода».

«У нас виникли певні складнощі», — сказав Тимошенко.

Він зазначив, що мова йде не лише про фінансові причини.

«Там є технічні складнощі по самій будівлі, і не тільки по Українському дому. Український дім — це один із варіантів», — заявив Тимошенко.

Він додав, що варіантів — «не один і не два», але всі вони в межах Києва. Серед них — конгресово-виставковий центр «Парковий».

«У нас взагалі є велика ідея розвантажити Київ від урядового кварталу, але ми не хочемо витрачати на це державні гроші. Ми намагаємося розглянути варіант з інвесторами, продажем цих будівель», — розповів заступник Офісу президента.

8 квітня на той час кандидат у президенти України Володимир Зеленський заявив, що «дуже хоче», щоб Адміністрацію президента перенесли з Банкової. «Я сказав своїм хлопцям: „Шукайте якийсь open space“, якийсь unit цікавий», — розповів Зеленський в інтерв’ю виданню «РБК-Україна».

Згодом команда президента запропонувала перенести офіс голови держави в Український дім на Європейській площі, яка розташована неподалік від урядового кварталу. Це п’ятиповерхова будівля з великим простором посередині. Вона була музеєм більшовицького ватажка Володимира Леніна аж до занепаду Радянського Союзу і незалежності України 1991 року.

Схожі новини