Передплата 2024 ВЗ

На окупованих територіях Донбасу зірвалася програма з масової видачі російських паспортів, - Тука

  • 09.08.2019, 14:15
  • 651

Більшість населення окупованих територій Донбасу нехтує спрощеною процедурою отримання російських паспортів. Ватажки бойовиків ставлять перед "народною міліцією" план з паспортизації місцевого населення.

Про це розповів заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб України Георгій Тука, передає телеканал «Прямий».

«За інформацією, яку ми отримуємо від спецслужб очікуваного ажіотажу від спрощеної процедури видачі паспортів РФ не відбулося. Росіяни відверто розгублені з цього приводу. Пасічник (ватажок луганських бойовиків — ред.) навіть проводив нараду серед так званої „народної міліції“, давав їм наганяй і ставив план з паспортизації, якої нехтують навіть члени незаконних збройних формувань», — сказав він.

Нагадаємо, міністр з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб Вадим Черниш вважає, що у ФСБ вбачають небезпеку для Росії від паспортизації мешканців ОРДЛО — Черниш.

Нагадаємо, 24 квітня президент Росії Володимир Путін підписав указ про спрощений режим видачі російського громадянства жителям окупованого Донбасу. Після цього в «ДНР/ЛНР» були відкриті «пункти прийому документів» на отримання паспортів РФ.

Схожі новини